dijous, 10 de maig del 2012

DONAR UNA PASSA EN DAVANT

Massa soroll i el nostre mal no vol soroll. Ja fa dies, setmanes diria, que el debat intern a Bigai està en si “fotem fora” al president, perquè les formes del seu manat i per les actuacions que empren de manera personalista i personal. I he dit bé , si “fotem fora” i no si presentem candidatura nova a presidència, perquè aquests son els termes en els que es mou el debat.
Ningú, al menys públicament té objeccions a les millores que en els últims 5 anys ha experimentat l’associació, però tampoc trobem a ningú que no consideri que les formes i les actuacions amb xic dictatorials, han portat a una situació insostenible l'ACFB.
Molts han estat els socis que han format part de les juntes d’en Levante i molts els que han sortit escamats, inclòs persones de temprança extrema, han sofert les ires en alguns moments que els ha portat a dimitir, encara que sigui per ètica personal. Per tots ells l’agraïment per la seva feina desinteressada  i la comprensió al no seguir, si s’han vist sotmesos a la malfiança, el menys preu, la manca de llibertat d’acció o directament la vexació i el insult.
Avui, a 10 de maig, un cop més aquesta Junta, està donant mostres de voler manipular el esdevenir de l’ACFB i en lloc de voler obrir un debat franc i net on tothom es trobés representat i pogués donar la seva opinió sense que el titllin d’escòria o de ser putrefacte, s’està retenint el fet de convocar unes eleccions on es podrien confrontar projectes, idees i formes. Es pretén apropar aquesta data  l’estiu on poc o molt alguns ja de vacances, altres desvinculats, es generi el desinterès que ja existeix i simplement això sigui la guía d’unes eleccions importants pel futur de l’ACFB.
Es molt trist que el president, no s’adoni que el seu temps, gloriós en certs aspectes, ha passat i que potser el millor favor que podria fer a l’associació seria acabar els seu mandat i deixar pas a altres opcions sense voler mediatitzar-les o determinar la seva actuació. No s’adona que els mateixos que com ell mateix ha dit repetidament, el varen posar de president “titella”, han acabat de riure-li les gracies i el fotran fora de manera poc edificant.
Es per això, que sense tenir el interès de presidir l’ACFB, ni tant sols de formar part de cap directiva, si un cop convocades les eleccions, la única candidatura que es presenta es l’encapçalada per en Marc Bessora, jo , Ferran Gallego, organitzaré una candidatura, simplement als efectes de que al menys calgui realitzar un debat profund on cada un pugui presentar les idees de futur i les seves actuacions encaminades a la millora i creixement d’ACFB.
No es una proposta de presidència, es una proposta de debat. Es trist que haguem interioritzat en ACFB, que la “conspiració i conxorxa” forma part del funcionament habitual, quan som 4 gats i no hi ha res a repartir.  Ara es el moment de debatre i que tots expliquem les nostre idea de com ha de ser l’associació i cap a on ha d’anar. I es el moment de tots, no ens podem amagar, opinar en privat i pretendre influir des de la foscor o des.de reunions en privat com s’’ha fet tradicionalment.
Ja sabem que ser responsable d’alguna parcel.la de l’associació es està exposat al menys preu de qui no vol fer res i vol que tot estigui fet, dels que parlen d’oïdes i dels que no diuen res però tampoc fan res, com deia en Garcia, “ni una mala palabra ni una buena acción”.
Com per presentar candidatura, fan falta 4, suposo que 3 més als trobaré per al menys obligar a realitzar una jornada de votacions i de debat públic.
Ara us toca a vosaltres.

1 comentari:

  1. Ferrán estoy de acuerdo contigo hay que dar un paso adelante pero hay un dicho que dice "si no puedes vencer a tu enemigo, únete a él" y atácalo adentro.
    Espero lo medites podría ser que funcionara.

    ResponElimina