dimarts, 13 de març del 2012

Renovació democràtica

Sovint les entitats socials, esportives o lúdiques, que tenen en el seu esperit i formes el funcionament democràtic, acaben patint les conseqüències de la seu propi esperit.
Les persones que legítimament detén-te’n el càrrec de màxim dirigent amb la junta directiva que els envolta, pateixen amb el temps un curiós efecte del que no s'escapen cuasi bé mai i es aplicable a qualsevol mena d'organització, inclòs a les de caire polític.
Aquest efecte es l’auto convenciment, que l'organització que dirigeixen, es de propietat privada del que dirigeix i que les actuacions que endega son vitals per la subsistència de la pròpia organització. Sovint, aquest efecte, es completa amb un posicionament en front als associats que divideix l'entitat entre els que estan "amb mi o contra mi". També es pateixen transformacions amb l'acceptació de la voluntat popular i s'agafen tics dictatorials o com a mínim autoritaris.
Lamentablement, el final d'aquests dirigents, sempre acaba sent el mateix, abandonat pels propis companys de junta i defenestrat per la resta d'associats, que arriben a no valorar tot lo bo fet, davant la situació que es crea en l'entitat.
Es una llàstima, perquè en principi, tota persona que es presenta a la direcció d'una entitat, ho fa amb la il.lusió i el desig de fer de l'entitat en qüestió, la millor del seu àmbit i de aconseguir el creixement social, i tots els èxits aconseguits i els progressos de l'entitat, s'amaguen darrera d'un tel generat pels últims temps de "misèria" i per les actituds poc edificants.
Veiem al voltant nostre, grans dirigents, aconseguidors de conquestes en associacions i entitats, dignes de figurar en  el llibre dels records i que acaben sols i enfrontats a tothom, per no saber donar una passa endarrere i donar pas a altres persones perquè segueixen la bona feina i la millorin. Aquesta incapacitat de donar el pas endarrere, es un dels misteris més grans de la humanitat, ja que si l'objectiu es el progrés d'una entitat, mai un sentiment egòlatra pot avantpossar-se al sentit d'associació.
Aquestes situacions, només genera’n que divisió, refredament entre la massa social i conflictes innecessaris, quan l'entitat es un lloc on gaudir i compartir, que per problemes ja està la vida.
M'agradaria que tots reflexionéssim sobre aquestes paraules i que cada un de nosaltres, en la part que ens toqués siguesim conscients i oblidéssim els interessos personals.
Una salutació

11 comentaris:

  1. Completament d'acord Ferràn.Ben exposat, curt i ras. Explícit el paràgrafaf: "Lamentablement, el final d'aquests dirigents, sempre acaba sent el mateix, abandonat pels propis companys de junta i defenestrat per la resta d'associats, que arriben a no valorar tot lo bo fet, davant la situació que es crea en l'entitat." Sobre tot l'ultima part. Es una pena que actuacions magnífiques quedin diluídes per un protagonisme mal entés que l'ùnic que aconssegueix es inhibició de la gent que els envolta, al repetir-se i repetir-se que les coses només tenen una manera de fer-se, la d'ells.
    Espero temps millors amb gent vàlida i amb ganes de fer les coses d'un altre manera i que aconsegueixi que tot plegat no quedi amagat sota la competició i els campionats, que per cert, al meu entendre,funcionen prou bé.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dedicat a treballar.... i no a amargar la vida del botonaires amb les teves regles podrides i enrevesades.

      Elimina
  2. Ferran, Joan,

    comparteixo la vostra opinió totalment. Únicament que la diferència aquesta vegada és que ningú es vol posar al capdavant d'un relleu totalment necessari i que no trenqui amb tot el que s'ha fet. Difícilment hi haurà una solució viable a tot això si ningú encapçala un projecte i serà culpa de tots si deixem que tot això continui degenerant perquè arribarà un moment que de tan podrit tot això s'anirà a pastar fang.

    ResponElimina
  3. Jo no escric tant be com els meus consocis... pero degut al moment delicat que estem vivint m'agraderia deixar la meva....

    Estic bastant d'acord amb tots...

    Penso que es el moment perquè gent vàlida i amb recorregut dins l'Acfb agafi el toro per les banyes. Es molt important que aprenguem de les experiències passades. Sinò vaig errat em tingut 6 presidents amb les corresponent juntes; pensem, fem repàs de cada una d'elles, i que en podem aprofitar per fer un conglomerat junt amb noves idees per sortir del sotrac actual.

    Estic d'acord amb vosaltres...

    Què es pot fer per no perdre el Levante? Penso que en el moment d'escollir-lo president li vàrem fer un flag favor, i tothom sap que penso així, no me n'he amagat mai. Penso que vàrem posar en risc un dels grans actius, dels mes grans actius, de l'associació, per guanyar un molt mal president. Penso que ell no estar preparat per ser president, i tinc la sensació que la gent que estaba amb ell a la junta, mica en mica, s'ha anat donant compte d'aquest fet. Al mateix temps penso que l'actual ACFB no s'explicaria sense la seva presencia i la seva forma de fer.

    Ara pero ja sevem que pot aportar l'actual junta, i axò ha de cambiar de forma radical. L'associació necessita un gir de 180º derrapant i deixant la marca dels pneumàtics a l'esfalt, sense contemplacions.

    En el fons la institució és el mes important i les persones estem de passada, pero estem formant el llit del riu que aproveïrà d'aigua a les futures generacions, i això si es responsabilitat nostra.

    Els Futbols botons a baarcelona estar en joc...

    moltes gracies per llegir la meva...

    abraçada a tot,

    Ivan Guasch
    G'96

    ResponElimina
  4. Crec que sou una colla de gent sense dos dits de front i que no mereixeu ni jugar a botons us heu convertit en uns capitalistes de unn joc que a priori ha de ser aixo mateix un joc entre amics que juguen per passar el rato, i en cambi cobreu cuotes astronomiques i us tanqueu en un local revellit i carca com l'associacio que sou. Us esteu morint, per edad i per l'avaricia de poder.

    ResponElimina
  5. Crec q tothom té dret a expresar la seva opinió, però la veritable democracia es donar la cara i signar els escrits. La meva democracia, està per sobre de la teva cara amagada i per això no esborro l'anonim.

    Desptaferro

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs haurieu de començar per dir aixo que dieu aqui a la cara del president que es el que esteu amagant, aquesta associacio sempre s'ha vanagloriat de anar pel darrera enderrocant presidents o possant titelles a mans de gent com ICK, Sporting, Boto d'ancora,Tocornal, Gracia, Almogavers, Huraca Blaugrana i d'altres que amb deixo, es una vergonya i gens democratic el que esteu fent a esquenes del president, i voste es un dels que crec que ansia desde el primer dia el poder de la presidencia, al igual que va passar amb el seu dia amb el Sr. Brotau.
      Espero que no aconseguiu el vostre proposit perque sera l'adevacle de la nostra estimada asociacio.
      Lamentablement aquest sera el meu ultim comentari en aquest blog tant si me`l censureu com si no, perque no invertire gaire mes temps en veure com la gent s'ataca per l'esquena.
      Visca el futbol botons tal i com el coneixem, sense complexes i essent un joc d'amistad i convivencia entre grans amics, cosa que no es pot dir de tots vosaltres.

      Elimina
  6. Quan un subjecte fa acusacions i es mostra mal educat amb els demès, sense cap justificació ni proves, només es pot dir d'ell, que es una rata fastigosa. Les persones que es vesteixen pels peus, donant la cara, defensen els seus arguments i escolten els dels demes i no fan acusacions ni falten al respecte darrera de la impunitat que dona l'anonimat.
    Com veu respectable indocumentat, ni el censuro ni l’esborro, perquè ni això mereix la seva postura, tant sols la indiferència dels que volem seguir fent créixer els botons. Sense amagar-nos.

    ResponElimina
  7. Aixo ho parlarem alt i clar en la proxima assamblea, justificat esta tot el que he dit i proves en tinc desde fa molts anys, crec que en porto uns quants mes que voste. I en referencia als arguments i a escoltar els demes ja porto uns quants sentin els seus comentaris per "lo vagini" cada dia que ve per l'associacio.

    IRON BOTON MAN
    A.T.R

    ResponElimina
  8. No t'he vist en l'assembla estimat indocumentat..... O potser t'has amagat darrera les faldilles....

    ResponElimina
    Respostes
    1. No m'ha vingut de gust anar-hi ja que tinc coses millors i mes importants a fer en aquesta etapa de la vida que veure com torneu a possar un altre pressident que no crec que duri gaire.....

      Elimina